JongWonen DenkTank: Domesta

Opdrachtgever Tako de Vries licht de opdracht toe

Opdrachtgever Tako de Vries licht de opdracht toe

Op 23 november vond de eerste plaats, bij Domesta in Emmen. De opdracht was om met plannen en denkrichtingen te komen voor de besteding van het betaalbaarheidsfonds: een fonds dat is opgericht naar aanleiding van het woonlastenonderzoek. Daaruit bleek namelijk dat een groot aantal huurders van Domesta een betaalrisico hebben. Het doel van het fonds is om het betaalrisico bij de huurders uit de risico categorieën terug te dringen.

Opdrachtgever Tako de Vries van Domesta vertelt:

23 november was het zover. De JongWonen Denktank. Een mooi nieuw initiatief van een groep “jonge honden” die allemaal werkzaam zijn binnen de volkshuisvesting.

Vanuit Domesta (waar een aantal medewerkers is aangesloten bij JongWonen) is de vraag gesteld over een goede besteding van het Betaalbaarheidsfonds. Hoe zorgen we ervoor dat dit fonds wordt aangewend voor de juiste doelgroep en zijn er nog nieuwe zaken te bedenken voor de aanwending?

Na een voorstelrondje en een korte inleiding op het onderwerp kon ik, als opdrachtgever, weer vertrekken. Onder het genot van een heerlijke pizza zijn de dames en heren van de Denktank vervolgens met elkaar aan de slag gegaan. De energie was, ondanks dat het maandagavond was en iedereen er al een werkdag op had zitten, voelbaar.

In de loop van de avond werd ik weer uitgenodigd en is het resultaat (3 sheets) aan mij gepresenteerd. Niet alles was vernieuwend maar de denkrichting was voor mij meer dan voldoende om bevestigd te worden in onze werkwijze. Daarnaast werd nog een tip meegegeven om ook bijvoorbeeld naar huisartsen te communiceren dat wij dit fonds hebben. Zij kunnen dan hun cliënten op ons pad zetten als dat aan de orde is. En daar hadden wij nog niet aan gedacht!

In mijn beleving is zo’n denktank een win-win-win. Corporatiemedewerkers worden geïnspireerd door waar andere corporaties mee bezig zijn of mee worstelen. Die kennis/inspiratie nemen ze mee naar hun eigen organisaties. Aan de andere kant wordt, in dit geval, Domesta verder geholpen of juist bevestigd in haar aanpak. En als laatste is het gewoon leuk om met een aantal mensen met verschillende achtergronden na te denken en te sparren over een bepaald onderwerp. Je netwerk wordt ermee vergroot en je vindt elkaar naderhand wat makkelijker.

Ik heb ervan genoten en zal niet schromen nogmaals een denktank te vragen met ons mee te denken.

WP_20151123_19_03_47_Pro

Vanuit JongWonen deed Hein van Mulligen (onder andere) mee aan de DenkTank. Hij zegt er het volgende over:

De JongWonen Denktank heeft haar eerste bijeenkomst inmiddels gehad. Als een van de deelnemers kijk ik positief terug op de avond, waarbij medewerkers van verschillende corporaties en vanuit verschillende disciplines zich over een casus hebben gebogen. Dit heeft geleid tot een oplossing waar je alleen niet op zou zijn gekomen, althans niet op één avond! Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst. En ik ga eens kijken of onze organisatie ook een geschikt vraagstuk heeft waar we deze denktank voor kunnen inschakelen!

Kortom: het was een positieve ervaring, en zeker voor herhaling vatbaar! Bij deze nogmaals onze hartelijke dank aan Domesta, en met name Tako als opdrachtgever, en aan Hein, Wim, Meindert, Marieke en Inge als deelnemers.

WP_20151123_19_53_15_Pro

Toelichting op het resultaat

Mocht je nu als corporatie een leuke casus of onderwerp hebben voor een JongWonen DenkTank, of wil je als (potentieel) JongWonen-lid zelf wel eens deelnemen aan een DenkTank? Stuur dan een e-mail naar info@netwerkjongwonen.nl, en wij nemen contact met je op!