Even voorstellen: René Tamming

Vorig jaar heeft Marieke
(oud bestuurslid) me meegevraagd naar een themabijeenkomst van JongWonen. Een themabijeenkomst die ik niet snel zal vergeten: Voormalig dakloze Jonny heeft ons rondgeleid door de leefwereld van dakloze mensen in de stad Groningen. Van de methadonpost tot zijn slaapplek in het Noorderplantsoen. Tijdens de rondleiding vertelde hij zijn verhaal, de neerwaartse spiraal waar hij in zat en hoeveel moeite het kost om er weer uit te komen.

De sfeer van die middag is mij zo goed bevallen, dat ik me meteen heb aangesloten bij JongWonen. Een hele leuke groep enthousiaste corporatiemedewerkers die ook echt bezig zijn met hun eigen ontwikkeling en die van de organisatie. Daarnaast heb ik gemerkt dat de intervisiebijeenkomsten helpen stappen te kunnen zetten wanneer je vastloopt in je werkzaamheden.

Inmiddels werk ik als beleidsbedewerker bij Wierden en Borgen in Bedum, waar ook meerdere JongWon’ers werken. Zelf woon ik met m’n vriendin in de stad Groningen waar we (na jaren scheefwonen) dit jaar een huisje hebben gekocht. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op de rugbyclub te vinden, waar ik de jeugdzaken coördineer, training geef of zelf train.

Toen ik werd gevraagd lid van het bestuur te worden, heb ik daar ook geen moment over hoeven twijfelen. Het lijkt me ontzettend leuk om samen met de andere bestuursleden de themabijeenkomsten en andere activiteiten te organiseren!