Screw up: verslag themabijeenkomst 30 november

30 november was alweer de laatste themabijeenkomst van het jaar.
Het einde van het jaar is vaak een periode waarin mensen terugkijken en evalueren. Wat ging er goed, wat ging er fout? In de laatste bijeenkomst zijn we hiermee mee aan de slag gegaan.

Van fouten leren we meer dan wanneer we alles meteen goed gaat, maar mogen we ook fouten maken? Is er ruimte binnen het bedrijf om je fouten kenbaar te maken, maar nog belangrijker, mag je van jezelf fouten maken?

De dag begon met het ‘Grote Foutenspel’ door het stellen van ja/nee vragen probeerden we raadsels op te lossen. Tijdens dit spel kwamen we er al achter dat een foute vraag (een nee-antwoord) net zoveel bijdraagt aan de oplossing als wanneer er ja op de vraag werd geantwoord.

Fouten maken is menselijk, wordt er gezegd. Maar als je er eentje maakt voelt dat toch vaak knap vervelend, en wil je het misschien ook liever niet toegeven. Kortom: er rust nog best een taboe op fouten maken. Sinds 30 november zijn de leden van JongWonen een andere mening toebedeeld. Fouten maken is namelijk ook heel waardevol. Gezonde organisaties, teams en mensen maken fouten én hebben de capaciteit om daarvan te leren. Om dat goed te doen, is een kunst.

Het praten over fouten maken leverde genoeg gespreksstof op om na de bijeenkomst met z’n allen door te praten. Dit hebben we dan ook gedaan met een etentje ter afsluiting van het jaar. Een aantal leden hebben zelfs aan het etentje niet genoeg gehad om alle gemaakte fouten te bespreken en zijn nog een borrel gaan doen. Uit de lezing van ScrewUp! weten we nu wel, dat dit de meest succesvolle werknemers zijn!