Even voorstellen: Gerdie Werkman

Halverwege 2017 ben ik begonnen als Bedrijfskundig Adviseur bij Nijestee. De corporatiewereld is voor mij volledig nieuw en ik ontdekte al snel dat er ontzettend veel te leren valt over de sector en het speelveld waarin wij mogen werken. Het is een heel eigen cultuur in een wereld van wetten en regels, vastgoedsturing, maatschappelijke doelen in een prachtige stad.

In Groningen ben ik wel bekend. Ik heb de master Bedrijfskunde richting verandermanagement aan de RUG afgerond. Daarna heb ik 5 jaar lang op verschillende andere plaatsen gewoond. In de randstad werkte ik als management trainee voor banken en overheid. Ook mocht ik invulling geven aan mijn passie voor economische ontwikkeling van vrouwen, door in Nepal en Myanmar in microfinancieringsprojecten te werken. Allebei heel andere culturen dan hier in het nuchtere Groningen maar het is erg leuk om hier weer te zijn. Na nog een jaar op een bouwbedrijf op het Groningse platteland te hebben gewerkt was de stap naar de afdeling Onderhoud van Nijestee niet groot.

Ik was wel op zoek naar een netwerk buiten Nijestee en om invulling te geven aan persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam in aanraking met Jong Wonen en ben nu 2 keer op een bijeenkomst geweest. Het is erg leuk om met andere jongeren van gedachten te wisselen en weer nieuwe dingen te leren. Nuttig om te horen hoe het bij andere corporaties gaat, hoe zij dingen aanpakken en waar zij tegenaan lopen. Ik zie ernaar uit de komende jaren mooie contacten en nieuwe ideeën op te doen en samen te werken aan onze ontwikkeling.