Themabijeenkomst 9 mei: The Sky is the Limit

Donderdag 9 mei was het dan zover, eindelijk, de eerste themabijeenkomst van dit jaar:
‘The Sky is the Limit’. Met de aanwezige JongWoners en introducees hebben we een leuke brainstorm gehouden over de toekomst en doorontwikkeling van JongWonen.

In 2018 is een start gemaakt om na de denken over de doorontwikkeling van JongWonen.  Aan leden/niet-leden zijn vragen gesteld over JongWonen: waarom ben je wel of niet lid? Wat vind je waardevol en welke kansen zie je? Daar is goede input uitgekomen. Er zijn genoeg ideeën over wat we nog meer zouden kunnen doen!

Ideeën over wat we kunnen doen voor onze leden en voor de corporaties. Nu zijn de huidige leden natuurlijk allemaal enthousiast, want ze zijn immers al lid. Maar hoe bereiken we de corporaties en nieuwe leden? Hoe overtuigen we hen van alles wat wij te bieden hebben of kunnen gaan bieden?

Er wordt zeker gezien dat wij mooie dingen doen of kunnen doen, maar steeds kwam de vraag naar boven: Wat maakt JongWonen nou echt onderscheidend? Anders dan alle andere mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, het opdoen van kennis en opbouwen van een netwerk.

Hoe voorkomen we dat wij iedereen steeds moeten overtuigen van wat we te bieden hebben en hoe zorgen we er voor dat jonge medewerkers en de corporaties zich aan JongWonen willen binden? Niet omdat het kan, maar omdat ze het echt willen. JongWonen, daar wil je bij zijn!

We hebben met elkaar nagedacht over de toegevoegde waarde van JongWonen met behulp van de Golden Circle van Simon Sinek. Door de Why, How en What handen en voeten te geven komen we tot het bestaan van JongWonen.

We willen graag met een groep JongWoners door op het Why van JongWonen, om zo tot een soort Mission Statement te komen. Vind je het leuk om met ons hierover na te denken, stuur even een reactie op dit bericht.

Deze middag was ook Karin Vliem aanwezig van Loopbaaninitiatief. Ze was benieuwd of we allemaal van het bestaan van Loopbaaninitiatief af wisten en of we bijvoorbeeld geabonneerd zijn op de nieuwsbrief/mail. Voor de toekomst zien we mogelijkheden voor samenwerking, gebruik maken van elkaars kennis en netwerk.

Voor de doorontwikkeling van JongWonen hebben we iedereen nodig. We willen het graag voor jullie, maar vooral samen met jullie doen. JongWonen: door en voor JongWoners. Dus heb jij een leuk idee voor een themabijeenkomst, vraagstuk of waar we ons kunnen laten zien, laat van je horen.