Themabijeenkomst 23 januari: het jaar van mij!

2020 Heeft bij JongWonen een thema: ‘het jaar van mij!’. Is het die ene toffe functie, misschien minder werkdruk, of toch vooral meer plezier: wat wil jij bereiken in 2020? Niks geen goede voornemens, maar dromen en wensen omzetten in resultaten! Op 23 januari trapten we het jaar af op een toepasselijke plek: het stadion van FC Emmen. Hét vertrekpunt voor een eredivisiewaardige carrière 🙂

We begonnen de middag meteen indrukwekkend: onze eigen Marieke vertelde over haar ontwikkeling van de afgelopen jaren. Van voorzichtig geformuleerd ontwikkeldoel, via de Supervisie en gedwongen hulp vragen door een blessure naar zelfvertrouwen en trots. En dat het oké is om dat kneiterspannend te vinden, maar dat de meeste van je angsten nooit de waarheid worden. Nogmaals dank dat je dit met ons wilde delen Marieke (we zijn allemaal hartstikke trots op jou)!

Vervolgens vertelde William Hummel
over hoe je de beste versie van jezelf kunt worden. Hoe bepalen de duizend kleine keuzes die je elke dag maakt uiteindelijk hoe je je doel gaat bereiken? Welke rol spelen je eigen gedachten en verwachtingen daarbij? En hoe bouw je de discipline op om elke keer de goede keuze te maken? Het was een energiek en inspirerend verhaal.

Met het belang van doelen stellen in ons achterhoofd trokken we vervolgens onder leiding van Esther Esselbrugge ons eigen plan. Waar krijg je energie van, wat maakt je leven en je werk leuker? Waar zet je een stapje harder voor en hoe zorg je dat je daar meer van krijgt? Het was mooi om het daar samen over te hebben. Zo leer je elkaar ook weer een beetje beter kennen én kan je elkaar helpen om doelen te bereiken.

En wat kun je dan allemaal doen om die doelen te bereiken? Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld een traject via FLOW, het Fonds Leren en Ontwikkelen Woningcorporaties. Als medewerker van een corporatie kun je daar terecht voor allerlei testen, tools en adviezen over hoe jij je loopbaan vorm kunt geven. Het mooiste is dat het helemaal gratis is. Geen excuus dus om niet die eerste stap richting je doel te zetten 😉

Uiteraard werd er afgesloten met een borrel en een hapje. Het was te merken dat het een goede bijeenkomst was geweest, er werd veel nagepraat. Hopelijk voor ons allemaal een vliegende start van een jaar waarin we doelen gaan bereiken. We kennen nu het recept daarvoor: wees dankbaar, stel je doelen en maak keuzes!