Nieuwsbrief Jong Wonen

Nieuwsbrief januari 2022

Even terugblikken op 2021

We hadden de hoop dat we in 2021 mooie bijeenkomsten voor jullie konden organiseren waarin we elkaar weer live konden zien. Maar tante C is nog steeds in het land. Dus naast de Generatieproeverij en hier en daar een intervisie zagen we elkaar voornamelijk digitaal. Bijvoorbeeld tijdens de collegetour en het online moordspel. We hopen dat 2022 ons meer vrijheid gaat brengen, want er staan toch leuke dingen op de planning!! 

Afscheid van bestuursleden Marieke, Inge en Marije

In de vorige nieuwsbrief lazen jullie al over het vertrek van Marieke en Inge bij Jong Wonen en het bestuur. Een paar maand later liet ook Marije weten ons te gaan verlaten. Ze deed namelijk een sector switch naar de Hanzehogeschool in Groningen. We zwaaiden alle drie uit met een potje Jeu des Boules en een hapje eten en gaven ze een boek mee als aandenken. Marieke blijft natuurlijk op de achtergrond wel betrokken bij Jong Wonen door haar rol als intervisiecoach. 

Nieuw bestuurslid: Marit Bouwman

En waar de één het bestuur van Jong Wonen verlaat, komt er voor een ander een plekje vrij. We vonden een nieuw bestuurslid in niemand minder dan Marit Bouwman. Ze stelt zichzelf even voor: 

‘’Hoi allemaal, ik ben Marit Bouwman, 25 jaar oud en ik woon in Groningen. Ik kom uit de buurt van Leiden, maar woon sinds 2014 in het mooie noorden. Na mijn bachelor Psychologie en master Arbeids- en organisatiepsychologie heb ik een tijdje bij Corparis gewerkt (bij veel van ons bekend). Nu ruim een jaar werk ik met veel plezier bij Wierden en Borgen als adviseur P&O! Ik ben heel blij dat ik in dit lustrumjaar mag instromen als bestuurslid bij Jong Wonen en heb heeeeel veel zin in alles wat er op de planning staat. Hopelijk kan ik jullie snel ontmoeten bij een van de activiteiten!’’ 

Met zoveel nieuwe mensen in het bestuur keken we ook nog eens kritisch naar de verschillende rollen. We hebben ze opnieuw verdeeld: 

Ellen Stutterheim – voorzitter
Henk Jan de Vries – secretaris
René Tamming – penningmeester
Marit Bouwman – intern coördinator
Marijke Neef – extern coördinator

Uitkomsten enquête

We waren blij met de uitkomsten van de enquête. Er stonden mooie tips in die we meenemen in onze plannen. Daarnaast hebben we op basis van jullie antwoorden een paar kleine aanpassingen gedaan in de intervisiegroepen, zodat iedereen ook daar het komende jaar (weer) op zijn plek zit! Je ontvangt binnenkort weer een uitnodiging voor de intervisie van 2022. 

Op naar 2022

Lustrum! 

Jong Wonen bestaat alweer 10 jaar! Dat moet gevierd worden. Samen met een lustrumcommissie (bestaande uit oude en nieuwe leden) bedenken we daarvoor een aantal leuke bijeenkomsten. 

2022: Het jaar van de klant

We roepen het jaar 2022 uit tot ‘het jaar van de klant’. Naast de extra lustrumactiviteiten plannen we ook een aantal themabijeenkomsten in die gaan over de klant. En dat kun je zien in de breedste zin van het woord; dus niet alleen huurders, maar ook samenwerkingspartners enzovoort. 

Denktank Jong Wonen

We halen een oud (maar goed) idee onder het stof vandaan: de JongWonen Denktank. Wat houdt dat precies in? Corporaties kunnen JongWonen inschakelen om met hen mee te denken in een bepaald vraagstuk wat bij die corporatie speelt. Als Jong Wonen lid kun je je vervolgens aanmelden om mee te denken. Bijvoorbeeld omdat het thema je erg interesseert of omdat je er veel vanaf weet. In een middag gaat de afvaardiging van Jong Wonen bij de desbetreffende corporatie langs, krijgt uitleg over de vraag of het thema en bedenkt samen met de corporatie een aantal oplossingen. Je sluit het dagdeel af met een gezamenlijke lunch of borrel. 

We bieden de denktank in eerste instantie gratis aan. De locatie, lunch of borrel en eventueel een spreker worden door de corporatie betaald. We zien de denktank als een win-win voor iedereen rondom kennisdeling, een kijkje in de keuken bij de ander en je netwerk. Binnenkort delen we er meer over op LinkedIn. 

Tafel van de Toekomst

11 januari staat er een bijeenkomst op het programma die door Jong Wonen, Loopbaaninitiatief en FLOW wordt georganiseerd. We noemen het de Tafel van de Toekomst. Alle bestuurders van de corporaties in Noord-Nederland zijn hiervoor uitgenodigd. Met hen gaan we praten over duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De bijeenkomst is een introductie waarin we erachter willen komen hoe bestuurders over duurzame inzetbaarheid denken en waar ze op dit moment staan binnen hun eigen organisatie. We hopen dat de bestuurders (net als wij) inzien dat het een belangrijk thema is om verder over in gesprek te gaan en dat de bijeenkomst dus een vervolg krijgt. 

Heeft jouw bestuurder zich nog niet aangemeld? Dan is het helemaal niet erg om hem of haar even in te fluisteren dat het belangrijk is om dit alsnog te doen. 

Zo, jullie zijn weer op de hoogte. To be continued. We hopen jullie in ieder geval snel weer in het echt te kunnen zien! 

Liefs, 

Het bestuur