Bijeenkomst 8 december: werkstress en timemanagement

Op 8 december werden we ontvangen bij Lefier in Groningen voor de bijeenkomst over werkstress en timemanagement. Sandra van Dijk van Optiwork nam ons mee in de wereld van positieve en negatieve stress.

Stress heeft vaak een negatieve klank, maar het heeft ook zeker nut. Het kan je zelfs gezonder maken! De crux zit hem in het vinden van een goed evenwicht. Dat betekent onder andere dat je na een periode van stress tijd moet nemen om te rusten. Dat schiet er vaak bij in.

Vervolgens vertelde ze over timemanagement. Voorspelbaarheid en beïnvloedbaarheid van je werk zijn belangrijk in het terugbrengen van werkstress. Dat kun je bereiken door middel van goed timemanagement. Door je e-mail en agenda goed te organiseren kun je de waan van de dag ontstijgen. Sandra gaf ons ook een paar tips om nieuw geleerd gedrag goed vol te kunnen houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om successen te vieren, en een partner in crime kan je helpen scherp te blijven.

De timemanagementvaardigheden konden we meteen in de praktijk brengen in de Escape Room. We moeten er nog wel wat aan schaven, want beide teams redden het niet om de opdracht binnen de tijd te volbrengen. Gelukkig konden we daarna emotie-eten bij de Sushi Mall, wat erg gezellig was!

Ben je geïnteresseerd in tips en trucs over hoe je de functionaliteiten van Outlook voor je kunt laten werken? Naar aanleiding van deze bijeenkomst schreef onze Frank van der Burg hier een mooie handleiding voor. Als je het hem lief vraagt, wil hij je deze vast toesturen.